Alle kinderen passend onderwijs

Alle kinderen verdienen onderwijs. Ook als zij extra ondersteuning nodig hebben. Hier ontdekt u de stand van zaken in het passend onderwijs, op landelijk niveau en per samenwerkingsverband.

Landelijk inzicht in passend onderwijs

De 152 samenwerkingsverbanden hebben als doel om ieder kind een passende plek te bieden. Elk samenwerkingsverband is anders. Waar u via de kaart kennismaakt met de behoeften van leerlingen, financiën en organisatie per samenwerkingsverband, kijken we bij landelijk inzicht met een bredere blik naar passend onderwijs.

Leerlingen en passend onderwijs

Leerlingen met een extra ondersteuningsbehoefte kunnen zowel naar het regulier onderwijs als naar het speciaal onderwijs. Hoeveel leerlingen hebben extra ondersteuning nodig? En welke soort onderwijs volgen zij? Ontdek hier wat de behoefte aan extra ondersteuning in Nederland is.

Financiƫn van passend onderwijs

Samenwerkingsverbanden ontvangen budget van de overheid om passend onderwijs mogelijk te maken. Wat zijn de reservepositie van de samenwerkingsverbanden? Lees hier hoe het staat met de financiƫn van samenwerkingsverbanden in het passend onderwijs.

Organisatie van passend onderwijs

Schoolbesturen vormen gezamenlijk het samenwerkingsverband. Hiermee realiseren zij passend onderwijs. Op deze pagina ontdekt u hoe de samenwerkingsverbanden georganiseerd zijn en hoe het intern toezicht eruit ziet.